Laat uw kinderen meebouwen aan een nieuwe toekomst

Wat als je ouders gaan scheiden? Je hele basis en thuis lijken ontwricht te raken als je ouders uit elkaar gaan. Verdriet, onbegrip, spanning en een verscheurd gevoel. Een scheiding is heftig voor uw kind. Daarom vind ik het zo belangrijk dat het kind altijd centraal staat. U gaat namelijk als partners uit elkaar, maar de relatie als ouders van jullie kind blijft bestaan. Als jullie samen goed en zo vredig mogelijk uit elkaar gaan, hoeft een scheiding niet schadelijk te zijn voor kinderen. Soms is een scheiding de beste oplossing en ziet het kind ook dat haar ouders gelukkiger zijn zonder elkaar.

In het belang van het kind is het noodzakelijk om met respect met elkaar om te gaan en niet met elkaar te strijden. Luister ook naar uw kinderen, zij willen gehoord worden. In mediations praat ik dan ook met kinderen, waarbij ik hen een luisterend oor bied. Juist dat luisteren is heel belangrijk, omdat uw kinderen ook mee willen bouwen aan een nieuwe toekomst.

Vaak hebben ouders niet in de gaten welke gevolgen hun gedrag heeft. De brief van Villa Pinedo heeft mij geraakt in het hart. Als u gaat scheiden, lees deze brief dan goed door en laat deze emotionele brief op u inwerken. Kijk naar uw kinderen en zorg ervoor dit hoofdstuk zo goed mogelijk te sluiten en een nieuwe basis te vormen. Bekijk ook de website van Villa Pinedo die zich op kinderen en ouders richt.

Als u twijfelt over het welzijn van uw kind, dan breng ik u graag in contact met een goede kinderpsycholoog, kindercoach of orthopedagoog. Zij zijn er in gespecialiseerd uw kind te helpen met het verwerken van een nieuwe, misschien moeilijke situatie.