Over Mirjam Schellens

mr. M.J.T. Schellens
mr. M.J.T. SchellensFamilierecht Advocaat & Scheidingsmediator

Mijn hart ligt bij familierecht. Mijn jarenlange ervaring maakt dat ik ervan overtuigd ben dat het voor scheidende partners en hun kind(eren) veruit de beste manier is om zelf goede afspraken te maken voor hun toekomst. Hen daarbij volledig te informeren en te begeleiden is mijn rol als mediator.

In januari 2000 heb ik na vier jaar studie en een stage als student-stagiaire op een advocatenkantoor in Eindhoven, mijn studie rechten afgerond aan de Katholieke Universiteit Brabant met afstudeerrichting het personen- en familierecht. Meteen na mijn studie ben ik als advocaat aan de slag gegaan. De eerste vijf jaar in Eindhoven en daarna acht jaar in Den Bosch, waarvan 5,5 jaar deel uitmakende van een maatschap. Sinds 2013 heb ik mijn eigen kantoor gevestigd in Tiel.

Sinds 2005 ben ik volledig gespecialiseerd in het familierecht: als advocaat familierecht, als scheidingsmediator (vFAS-mediator en MfN-registermediator) en als familierecht advocaat in een Collaborative Divorce (overlegscheiding). Ook kan ik via de Rechtbank en het Gerechtshof worden ingeschakeld als mediator in personen- en familierechtzaken.

Zowel particulieren, als ondernemers help ik graag. Als familierecht advocaat probeer ik om geschillen in goed onderling overleg op te lossen. Als blijkt dat onderling overleg niet tot het gewenste resultaat leidt, dan moet de weg naar de Rechtbank bewandeld worden.