Samen gaan voor een goede oplossing

Iedere situatie van een echtscheiding of geschil is anders. Daarom zijn er verschillende manieren waarop ik u als Familierecht Advocaat & Scheidingsmediator graag wil bijstaan. Bekijk de mogelijkheden en bepaal wat past bij uw persoonlijke situatie en wensen:

Mediation

Als het lastig wordt om samen uit een situatie te komen, dan kan mediation de oplossing zijn. Als onpartijdig persoon begeleid ik situaties waarin ik de belangen voor beide partijen behartig om zo samen aan een gebalanceerde toekomst te werken. Mediation kan hulp bieden tijdens een scheiding, maar ook bij andere situaties zoals de zorgregeling voor de kinderen en alimentatie.

Overlegscheiding (team-mediation)

De beslissing om te gaan scheiden is al moeilijk genoeg. Onenigheid en conflicten kunt u hier niet bij gebruiken. In een overlegscheiding sluit u samen zo goed mogelijk een hoofdstuk af. Net zoals bij mediation worden de belangen van het hele gezin behartigd. Hiermee bespaart u de kinderen, als die in het spel zijn, en uzelf verdriet en stress.

Ieder een eigen advocaat

Soms is er te veel gebeurd om er samen nog goed uit te komen. Als u graag wilt dat alleen uw belangen goed behartigd worden, kiest u voor een eigen advocaat. Ik zet mij graag voor u in.

 • Samen voeren we persoonlijke gesprekken waarbij de emoties die meespelen centraal staan. Van ieder gesprek wordt een verslag gemaakt.
 • U krijgt van mij alle benodigde informatie over de rechten en plichten. Ik leg dit volledig uit op een begrijpelijke manier met voorbeelden uit de praktijk.
 • Samen maken jullie de afspraken onder mijn begeleiding. Jullie hoeven hiervoor niet naar de rechtbank.
 • De gemaakte afspraken leg ik vast in een overeenkomst. Deze overeenkomst bespreek ik volledig met u. Ook dien ik het verzoek in bij de rechtbank.
 • Altijd ben ik onpartijdig en steun ik u beiden om tot een oplossing te komen waar iedereen vrede mee heeft.
 • Ieder van de aanstaande ex-partners heeft een eigen advocaat. Daarnaast maakt een coach deel uit van het team en indien nodig sluit een financieel deskundige aan.
 • Met het hele team (dus 5 of 6 personen) treedt u in overleg om de gevolgen van de scheiding te regelen.
 • In het begin van het traject tekenen alle leden van het team een overeenkomst waarin afgesproken wordt dat de rechter niet wordt ingeschakeld. Men verplicht zich dus om gezamenlijk afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding.
 • Anders dan bij mediation heeft ieder van de partners een eigen advocaat. Als ik u daarin mag bijstaan, dan zit ik er uiteraard voor uw belang, maar vecht ik niet tegen uw aanstaande ex-partner. Wederzijds respect vormt namelijk de grondslag voor overlegscheiding, in het belang van eventuele kinderen en de partners.
 • U wordt compleet ontzorgd door mij in deze moeilijke periode.
 • Samen streven we ernaar om goede afspraken te maken met de ander. Indien dit niet meer mogelijk is, wordt er geprocedeerd. Ook hierbij wordt u volledig ondersteund.
 • Altijd sta ik aan uw kant en doe ik er alles aan om uw belangen te behartigen.